Masa de Craciun este intotdeauna imbelsugata, plina de bucate alese, fie ele traditionale sau ceva mai exotice. Indiferent de preparate, cel mai important este ca intreaga familie sa se stranga in jurul mesei si sa se bucure de toate mancarurile pregatite. Anul acesta ne dorim sa fim noi micul ajutor din bucataria ta si vrem sa iti oferim cateva sugestii de retete, cu care sa impresionezi pe toata lumea.
Ai nevoie de un piept de pui, pe care trebuie sa il ungi cu putina miere si pe care sa il dai prin fistic Banzai tocat marunt. Pune-l apoi in cuptorul preincalzit si asteapta pana ce crusta de fistic se rumeneste frumos.
Daca vrei sa pregatesti si o garnitura potrivita, iti recomandam sa incerci un piure de morcovi. Pentru acesta ai nevoie sa fierbi bine cativa cartofi, pe care sa ii zdrobesti apoi. Trage la tigaie cativa morcovi mici, impreuna cu un catel de usturoi zdrobit, apoi da prin blender toate ingredientele. Nu uita sa adaugi unt, pentru ca piureul sa fie pufos si condimente dupa gust, precum sare sau piper.
O masa de Craciun nu poate fi completa fara cel putin un desert adecvat. De data aceasta noi iti recomandam o super prajitura cu arahide, care se pregateste foarte rapid si usor. Ai nevoie de 2 oua, pe care sa le mixezi cu 300 grame de zahar, pana ce obtii o spuma. Adauga apoi o cana de ulei, cate putin. Condimenteaza compozitia cu coaja de portocala sau de lamaie, un praf de sare si zahar vanilat dupa gust.
Adauga 3 sau 4 cani de faina, un pliculet si jumatate de praf de copt si framanta pana obtii un aluat moale. Intinde compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, adauga deasupra un borcan de gem acrisor si presara peste arahide Banzai, intregi sau tocate cat de marunt doresti. Da totul la cuptor pentru 30 sau 40 de minute si bucura-te de cea mai buna prajitura!
Pentru ca ai nevoie si de legume pe masa de Craciun, iti sugeram sa pregatesti o super salata cu seminte de floarea soarelui. Pentru aceasta ai nevoie de salata verde, morcov, usturoi, telina, miez de seminte de floarea soarelui, zeama de lamaie, patrunjel, ulei si condimente. Spala bine toate legumele, apoi da prin razatoare morcovul, pentru a obtine fasii. Toaca si usturoiul, telina si patrunjelul. Adauga intr-un bol toate ingredientele, inclusiv salata, taiata dupa preferinte. Presara sare, piper, ulei de masline si miez de seminte de floarea soarelui. Asezoneaza cu zeama de lamaie, pentru un strop de prospetime si pentru a balansa gusturile.
Aceasta salata poate fi servita cu brio alaturi de friptura de pui sau de porc, impreuna cu piure sau cartofi la cuptor sau ca atare, intre mesele copioase.
Ce parere ai despre retetele Banzai? Noi iti sugeram sa le incerci pentru masa de Craciun, daca doresti sa iti impresionezi invitatii!
20 decembrie 2022