Migdalele sunt un aliment gustos si versatil, care este folosit in deserturi de sute de ani. Aceste nuci nu numai ca adauga aroma si textura deserturilor, dar ofera si o serie de beneficii nutritionale. Ele sunt o sursa excelenta de proteine, fibre, grasimi sanatoase si vitamine si minerale importante, precum vitamina E si magneziu.
Migdalele au un gust bland, usor dulce si o textura usor crocanta atunci cand sunt consumate crude. Cand sunt prajite, mirosul si gustul de nuca devin mai puternice, iar textura devine tare si crocanta. Faina de migdale, obtinuta prin macinarea migdalelor albite, are o textura fina si o aroma de nuca care o fac un ingredient popular in coacerea fara gluten si cu continut scazut de carbohidrati.
Folosirea migdalelor in deserturi poate fi urmarita pana la civilizatiile antice, cum ar fi grecii si romanii, care le foloseau pentru a face dulciuri precum martipan si turta dulce. In Europa medievala, migdalele erau folosite in mod obisnuit in deserturi bogate si decadente, precum frangipane si fursecuri amaretto. Popularitatea acestei nuci in deserturi continua si in prezent, prajiturile, fursecurile si tarte cu migdale fiind elemente de baza ale multor bucatarii din intreaga lume.
Iata cateva deserturi delicioase facute cu migdale care va vor lasa cu gura cascata, de la bunatati clasice, precum martipanul si macarons, la creatii moderne, precum negresele cu unt de migdale si budinca cu lapte de migdale.
Experimentati gustul decadent al acestor trufe de ciocolata cu migdale. Incepeti prin a combina faina de migdale, faina de nuca de cocos si pudra de cacao intr-un castron de amestecare, apoi adaugati siropul de artar, uleiul de nuca de cocos si laptele de migdale pentru a crea un aluat lipicios. Rulati aluatul in bile mici si puneti-le pe o tava de copt tapetata. Bagati tava in congelator timp de 15 minute, sau pana cand trufele s-au intarit. Intre timp, combinati caltabosii de ciocolata neagra si uleiul de nuca de cocos intr-un cazan dublu.
Dupa ce s-au topit, inmuiati trufele congelate in ciocolata si presarati-le cu migdale tocate si nuca de cocos maruntita. Intoarceti-le la congelator pentru inca 10 minute si savurati combinatia perfecta de ciocolata cremoasa si migdale crocante.
Rasfatati-va cu aromele bogate si decadente ale negreselor cu unt de migdale. Intr-un castron, combinati untul de migdale, untul brun, zaharul pudra si pudra de vanilie. Incorporati ouale si amestecati cu un mixer manual la viteza mica pana cand se combina bine. Bateti impreuna faina cernuta, pudra de cacao si praful de copt intr-un bol mare de amestecare. Combinati componentele umede si uscate si turnati-le intr-o tava de copt tapetata. Acoperiti cu fulgi de migdale. Coaceti in cuptor la 180°C timp de 20-25 de minute. Lasati negresele sa se raceasca inainte de a le taia si de a le servi.
Rasfatati-va cu textura cremoasa si luxoasa a Panna Cotta cu lapte de migdale. Incepeti prin a incalzi laptele de migdale, smantana si zaharul intr-o cratita pana cand zaharul se dizolva. Urmati cu gelatina inmuiata in prealabil si laptele cald, amestecand pentru a se combina. Turnati amestecul in ramekere si puneti-l la frigider peste noapte. Serviti cu un strop de miere si migdale tocate pentru un desert cremos si cu gust de nuca.
Rasfatati-va cu aromele bogate si imbietoare ale prajiturii cu unt de migdale si glazura de amaretto. Intr-un castron de amestecare, se bate crema de unt brun, unt de migdale neindulcit si zahar brun pudra pana cand devine usoara si pufoasa. Adaugati ouale si amestecati pana cand se combina bine; lasati deoparte. Intr-un castron separat, bateti faina de prajituri cernuta, praful de copt si sarea pana se amesteca bine. Combinati componentele umede si uscate folosind un mixer la viteza mica, in timp ce adaugati incet lapte pentru a netezi amestecul.
Turnati aluatul intr-o tava de copt tapetata si coaceti timp de cel putin 40 de minute la 180°C. Lasati prajitura sa se raceasca inainte de a o glazura cu un amestec de zahar pudra, lichior de amaretto, extract de migdale si unt, pana cand se obtine o prajitura neteda si cremoasa. Intindeti glazura peste prajitura racita si acoperiti-o cu migdale feliate pentru un plus de crocant si nuci.
Cand aveti chef de ceva dulce, luati în considerare încorporarea migdalelor în reteta de desert. Nu numai ca veti adauga un ingredient delicios si nutritiv, dar veti adauga si o nota de creativitate si rafinament meniului dumneavoastra de desert. Cu migdale, posibilitatile sunt cu adevarat infinite.
Migdalele de la Banzai aduc un plus de savoare unei game variate de deserturi care, imbinate cu alte ingrediente, va vor satisface papilele gustative si vor potoli orice pofta. Comanda acum produsele noastre si consuma-le ca un snacks sau combina-le creativ in deserturile pe care vrei sa le prepari!
18 iulie 2023