Unul dintre cele mai iubite snacks-uri sanatoase de rontait in timpul liber, la film sau la seara de board games cu prietenii, fisticul nu dezamageste niciodata. Pe langa forma sa naturala, pe care o cunoastem cu totii, ai mai consumat fisticul si in alte moduri? Daca nu, poate vei fi interesant sa citesti cateva dintre ideile noastre de retete cu fistic. Ce zici, te tenteaza? Ramai alaturi de blogul Banzai pentru a afla mai multe!
O garnitura excelenta pentru fripturi, salata de morcovi cu fistic poate reprezenta acel ceva special la o masa in familie. Pentru a o pregati ai nevoie de un sfert de cana de fistic tocat, un grapefruit, un catel de usturoi pisat, ulei de msline, suc proaspat de lamaie, fulgi de ardei iute, cinci morcovi mari decojiti si dati prin razatoare, o portocala rosie, patrunjel sau coriandru tocat. Taie portocala in felii subtiri si grapefruitul. Amesteca usturoiul cu uleiul de masline, fulgii de chilli si sare, pentru a crea un dressing. Foloseste-l pentru a asezona amestecul de morcov, portocala si grapefruit, apoi presara peste verdeturile tocate si fisticul. Un adevarat deliciu! Fistic online de la Banzai.
Pentru aceasta reteta ai nevoie de o mana de fistic, un catel de usturoi dat pe razatoare, coaja de lamaie rasa, ulei de masline, sare, piper si un pahar de iaurt grecesc. Macina fisticul intr-un robot de bucatarie, apoi adauga uleiul, usturoiul, sarea si piperul, pana obtii o pasta cu o textura fina. Pune iaurt intr-un bol, asezoneaza cu sare, piper si sosul cu fistic obtinut. Serveste impreuna cu salate sau diverse preparate din carne.
Cui nu ii place un desert savuros? Pentru aceasta reteta ai nevoie de un pachet de unt taiat in bucatele, 2 cani de faina, praf de copt, cateva linguri de cacao, 2 cani de zahar, o lingurita de bicarbonat de sodiu, 2 oua mari si extract de vanilie. Pentru glazura vei avea nevoie de unt, putin lapte, cacao pudra, zahar pudra, extract de vanilie, fulgi de sare Maldon si fistic tocat. Incalzeste cuptorul la 350 de grade, in timp ce pui pe foc, intr-o cratita, cacao, unt si o cana de apa. Amesteca apoi zaharul cu bicarbonatul de sodiu, sare si faina intr-un bol. Adauga ouale, untul si vanilia si amesteca bine. Da totul la cuptor pentru 35-40 de minute. Prepara glazura topind untul cu laptele, cacao si vanilie. Dupa ce se raceste amestecul toarna-l peste prajitura si presara fulgi de sare si fistic tocat. Savureaza impreuna cu familia!
Pentru aceasta reteta extrem de simpla ai nevoie de o foaie de aluat foietaj, pe care sa o taie in patrate egale. Asaza patratele obtinute intr-o tava de briose, pentru a forma niste cosulete. Coace aluatul la 350 de grade pentru circa 10-15 minute, pana se rumenesc. Imediat ce le scoti din cuptor pune pe fiecare un cub de branza brie, putin gem, dupa preferinte si fistic maruntit. Iti garantam ca se vor manca in cateva minute!
Ce reteta vrei sa incerci mai intai? Daca iti iese bine, nu uita sa ne spui si noua. Pana atunci gasesti fisticul tau preferat in magazinul online Banzai.
10 februarie 2022