fbpx

Snacksuri online de la Banzai Romania

Cum se obtin arahidele si cum ajung in magazinul nostru

Cum se obtin arahidele si cum ajung in magazinul nostru

Mmm, arahide usor rumenite, cu putina sare, impreuna cu un pahar de bere rece: asa am descrie o dupa-amiaza perfecta. Te-ai intrebat vreodata cum cresc ele, cum se dezvolta si care este intreg procesul pe care il parcurg pana ce ajung in punga pe care o tii acum in mana? Noi suntem curiosi din fire, plus ca ne place sa cunoastem toate detaliile legate de produsele noastre si astazi ne simtim generosi, asa ca le vom imparti cu tine. Ramai alaturi de Banzai sa descoperi modul in care apar arahidele si cum ajung acestea in magazinul nostru online.

Arahidele nu cresc in copaci

Fara sa fi verificat aceasta informatie, s-ar putea sa crezi ca arahidele cresc in copac. Ei bine, noi suntem aici sa demontam acest mit si sa te luminam. Arahidele cresc de fapt in pamant, si nu pe crengile unor pomi, precum nucile romanesti sau nucile pecan. In plus, alunele de pamant nu sunt tocmai nuci, ci fac parte din familia leguminoaselor, precum fasolea.

Cand se planteaza alunele

Arahidele se planteaza la inceputul primaverii, dar abia dupa ultimul inghet. Perioada se poate prelungi pana in luna mai, cand temperatura solului ajunge la 18-21 de grade Celsius. Alunele plantate sunt de obicei din productia din ultimul an.

Cum se planteaza alunele

Alunele se planteaza la circa 51 centimetri in pamant, la o distanta de 2, pana la 5 centimetri. Dupa germinare, aluna va sparge crusta pamantului si se va inalta, in aproximativ 10 zile de la plantare. Planta va fi de culoare verde, cu frunze ovale si poate ajunge pana la 45 de centimetri inaltime. Spre deosebire de majoritatea plantelor, alunul va inflori deasupra pamantului, dar va produce fructele sub pamant.

Aparitia florilor

Florile alunului sunt usor de recunoscut dupa nuanta calda de galben. Acestea vor aparea la circa 40 de zile de la plantarea alunei. Florile se polenizeaza singure,apoi petalele cad, si fructul incepe sa se formeze. Fiecare planta va produce aproximativ 40 de „pastai” de alune. Un ciclu complet de viata, de la plantare, pana la recoltare, va dura intre 4 si 5 luni, in functie de soi si varietate.

Recoltarea alunelor

Recoltarea alunelor are loc la 140 sau 150 de zile dupa plantare. Fermierii asteapta pana cand solul nu este nici prea umed, dar nici prea uscat, pentru a putea incepe recoltarea. Planta se smulge din sol, se scutura usor de pamant si apoi se colecteaza. Plantele sunt lasate la uscat cateva zile, ca mai apoi sa fie separate alunele de restul plantei. Resturile de frunze si vlastari pot fi folosite ca ingrasamant pentru sol.

Drumul alunelor spre magazin

Dupa ce alunele au fost uscate si curatate, sunt puse la prajit, fie cu tot cu coaja, fie fara, iar apoi sunt condimentate in functie de cerere. In continuare sunt livrate catre diversi clienti, unde sunt ambalate si apoi comercializate.

Ai pofta de arahide cu coaja sau fara, prajite perfect si condimentate cu putina sare? Atunci trebuie sa accesezi magazinul online Banzai si sa iti achizitionezi preferatele!

14 septembrie 2022