Frigul de afara parca nu te mai indeamna sa iti parasesti locuinta in serile tale libere. De ce nu ramai acasa, sub patura? Poti viziona un film impreuna cu un prieten sau cu persoana iubita. Fireste, nu poti urmari un film pe stomacul gol, iar pentru asta ai nevoie de cateva snacks-uri cu care sa iti potolesti pofta. Nu stii ce sa alegi? Banzai vine astazi in ajutorul tau cu un top idei de snacks-uri pe baza de arahide prajite.
Esti fan al bucatariei indiene? Si noi, iar de aceea ne-a venit aceasta incredibila idee de a combina arahidele cu masala. Daca nu stiai, garam masala reprezinta un mix de condimente macinate, originar din Asia de Sud, extrem de iubit in bucataria indiana, care contine coriandru, piper negru, curcuma, ienibahar, cardamom, ghimbir, nucsoara, chilli, cuisoare, scortisoara, foi de dafin, chimion, usturoi, oregano si sare. Pentru reteta ai nevoie de 250 grame de arahide Banzai, pe care trebuie sa le amesteci intr-un bol cu putin amidon, o lingurita de apa si condimentul masala. Dupa ce fiecare aluna este acoperita de condimente, pune-le la cuptor pentru cateva minute. Iti garantam ca vei mai dori inca o portie.
Pe langa ca aceasta reteta este extrem de gustoasa se pregateste in aproximativ 15 minute, deci nu ai niciun motiv sa nu o incerci si tu. Ai nevoie de o cana de ovaz, doua treimi cana de unt de arahide, cateva linguri de miere sau sirop de artar si cateva arahide tocate marunt. Macina fulgii de ovaz intr-un blender, apoi amesteca faina obtinuta cu untul de arahide, mierea si alunele. Formeaza din aceasta pasta bilute, care sa reprezinta exact o portie de energie. Daca pasta este prea moale, mai poti adauga unt de arahide.
Daca ai pofta de un snack care combina atat senzatia de dulce, cat si pe cea de sarat, am gandit pentru tine o reteta de arahide coapte cu miere. Pentru aceasta ai nevoie de miere, arahide, sare, praf de usturoi, pudra de chili si unt. Topeste untul intr-o tigaie alaturi de miere si sare, apoi adauga alunele si amesteca bine. Dupa ce alunele s-au rumenit pune-le intr-un bol, adauga condimente dupa gust si pofta buna!
Deja ai inteles tot ce era nevoie din denumirea acestei gustari. Ai nevoie de arahide si de ciocolata. Topeste ciocolata in cuptorul cu microunde, sau pe baie de aburi, apoi adauga alunele. Dupa ce te-ai asigurat ca fiecare aluna este acoperita de ciocolata le poti scoate si lasa sa se raceasca pe o foaie de hartie de copt. Le poti servi alaturi de un pahar mare cu lapte.
Pentru aceasta ai nevoie de ciocolata, unt de arahide, bezele si arahide. Topeste ciocolata la microunde impreuna cu untul de arahide si amesteca pana totul se topeste. Adauga alunele si bezelele apoi amesteca din nou, pentru a combina totul. Pune cu lingura din compozitie pe o foaie de hartie de copt si lasa la frigider pentru cel putin o ora, apoi consuma dupa plac.
Ti-am starnit pofta de alune? Atunci da fuga pana la magazin si cumpara o punga de arahide Banzai sau plaseaza o comanda pe site-ul nostru.
24 septembrie 2021