Le stii si probabil ca le consumi ori de cate ori ai ocazia. Nucile de caju provin din Brazilia, din copacul care poarta acelasi nume. Daca nu stiai, caju produce un fruct destul de similar cu un mar, la baza caruia se afla cate o boaba de caju. Desi era cunoscut in trecut ca fructul saracului, in prezent caju poate fi cumparat din supermarketuri sau magazine de specialitate, la preturi destul de ridicate. Pe cat sunt de gustoase, caju sunt si bune pentru sanatate. Ramai alaturi de Banzai pentru a afla top 4 beneficii ale nucilor caju.
Nucile caju contin acizi grasi monosaturati si polisaturati, care pot ajuta la scaderea nivelului de colesterol LDL si la scaderea nivelului de trigliceride. Totodata se ajunge la scaderea riscului de boli cardiovasculare si la scaderea riscului de infarct sau de accident vascular cerebral.
Un studiu publicat in British Journal of Nutrition a demonstrat ca riscul de a dezvolta boli coronare a scazut cu 37 de procente la persoanele care au consumat caju de mai mult de 4 ori pe saptamana, in comparatie cu persoanele care nu consuma deloc nuci.
Conform studiilor, consumul de nuci in mod regulat poate contribui la cresterea nivelului de energie si la controlul greutatii. In plus, la compararea regimurilor care contin sau nu nuci, cele care implica consumul nucilor in mod moderat, au fost asociate cu o scadere mai mare in greutate.
Un studiu publicat in American Journal of Clinical Nutrition, in 2004, a descoperit ca femeile care au consumat nuci mai putin au avut indicele de grasime mai mare, pe o perioada de 8 ani, spre deosebire de cele care au consumat nuci de mai mult de doua ori pe saptamana.
Un studiu publicat in American Journal of Clinical Nutrition a asociat consumul frecvent de nuci cu un risc scazut de necesitate a operatiei pentru inlaturarea calculilor renali.
In documentatie s-au analizat peste un milion de oameni in decurs de 20 de ani. Dintre acestia, femeile care au consumat mai mult de 140 de grame de caju pe saptamana au prezentat un risc mai scazut de a dezvolta calculi renali, decat femeile care au consumat mai putin de 28 de grame de caju pe saptamana.
Nucile caju sunt bogate in cupru, 28 de grame continand 622 micrograme de cupru. Pentru adultii de peste 19 ani, doza zilnica recomandata de cupru este de 900 de micrograme.
Deficienta severa de cupru este asociata cu o densitate minerala scazuta a oaselor si un risc crescut de osteoporoza. In plus, cuprul joaca un rol important in mentinerea nivelului de colagen si elastina, componente structurale majore ale corpurilor noastre. Fara suficient cupru, corpurile noastre nu pot inlocui tesuturile conectoare afectate sau colagenul care construieste scheletul pentru oase. Aceast deficienta poate duce la probleme cu incheieturile.
Ce parere ai despre toate aceste beneficii? Noi credem ca reprezinta motive in plus pentru a consuma caju in mod regulat. Intra pe site si adauga in cos una sau mai multe pungi de caju, snacks-urile preferate si plaseaza o comanda!
12 iulie 2022