Esti entuziasmat ca mai este foarte putin timp pana la seara de Halloween? Trebuie sa recunoastem ca si noi abia o asteptam. Cum te pregatesti pentru data de 31 octombrie? Noi suntem sigur ca vei decora locuinta si curtea cu dovleci sculptati cu figuri fioroase, lumanari aprinse sau fantome agatate prin copaci, care sa sperie trecatorii. Mai stim si ca, pe langa ornamente vei dori sa pregatesti si cateva bunatati cu care sa iti impresionezi musafirii sau colindatorii. Iata, mai jos, cateva deserturi trasnite pe care sa le prepari de Halloween impreuna cu Banzai.
Prajituri paianjen
Credem ca deja ti-am atras atentia asupra acestei retete, doar din denumire. Pentru a pregati aceste fursecuri ai nevoie de unt de un pahar unt de arahide, jumatate de pachet de unt, ½ pahar de zahar, ½ pahara de zahar brun, un ou mare, extract de vanilie, doua pahare de faina, o lingurita de praf de copt, ½ lingurita de sare, alune tocate marunt Banzai, bomboane de ciocolata rotunde, alune sau stafide in ciocolata si glazura de ciocolata. Bate impreuna untul si zaharul apoi adauga oul, alunele si extractul de vanilie. Amesteca faina cu praful de copt si sarea separat, apoi adauga treptat in vasul cu compozitia precedenta. Pune cu lingura din aluatul obtinut intr-o tava cu hartie de copt si pune la cuptor pentru circa 10-15 minute. Dupa ce scoti fursecurile, asaza imediat pe fiecare o bomboane de ciocolata in centru, o stafida peste, pentru a creea corpul si capul paianjenului. Dupa ce se racesc, poti desena picioarele cu ajutorul ciocolatei topite.
Mere glazurate
Un desert simplu si rapid, merele glazurate vor atrage toate privirile celor mici. Ai nevoie de bete de inghetata, 8 mere medii, 3 pahare de zahar tos, colorant rosu, extract de vanilie si miez de seminte de la Banzai. Infige cate un bat de inghetata in centrul fiecarui mar. Topeste apoi zaharul intr-o cratita neaderenta, apoi adauga colorantul rosu si ce arome mai doresti. Introdu fiecare mar pana la jumatate in siropul obtinut, apoi tavaleste merele in miezul de seminte crocant.
Bile dulci de popcorn
Ce poate fi mai bun decat combinatia dintre dulce si sarat? Bilele dulci de popcorn sunt ideale pentru un snack festiv de Halloween. Pentru a le realiza ai nevoie de boabe de porumb pentru popcorn, ulei de alune, zahar, bomboanele preferate, alune prajite si sarate Banzai, cateva bezele si 4 linguri de unt. Pune o cratita pe foc si adauga uleiul si boabele de porumb. Presara sare, apoi acopera cu un capac si asteapta pana boabele incep sa pocneasca. Agita din cand in cand vasul, pentru a nu se lipi. Dupa ce boabele s-au oprit din sarit, scoate popcornul pe o tava cu hartie de copt. Unge o cratita cu putin ulei, apoi adauga popcornul, bomboanele si alunele, impreuna cu bezelele, apoi pune pe foc si amesteca pana ce toate componentele se lipesc intre ele. Unge-ti mainile cu putin ulei, apoi formeaza bile de dimensiunea dorita, cu ajutorul amestecului lipicios. Lasa sa se raceasca, apoi invita musafirii sa deguste preparatul.
Ce zici, ti-am facut pofta de aceste deserturi nastrusnice? Intra pe site-ul Banzai si fa proviziile necesare inainte de Halloween.
20 octombrie 2021