fbpx

Snacksuri online de la Banzai Romania

Fun facts cu si despre alune

Fun facts cu si despre alune

Alunele reprezinta acel snack incredibil de gustos, pe care il savurezi de unul singur, in momentele de liniste sau impreuna cu familia si prietenii, in cadrul meselor festive sau in timpul vizionarii unui film, vineri seara. Prajite sau crude, cu sau fara sare, dar intotdeauna extrem de crocante, alunele de pamant sunt pline de nutrienti, vitamine si arome aparte. Pe langa informatiile pe care le poti usor afla despre valorile lor nutritionale, alunele ascund si cateva fun facts pe care suntem siguri ca nu le stiai pana acum. Esti curios sa afli mai multe? Banzai te invita sa lecturezi astazi un super articol, care contine fun facts cu si despre alune.

Alunele nu sunt nuci

Chiar daca credeai asta pana acum, afla ca alunele nu fac parte din familia nucilor. Alunele sunt de fapt legume! Poftim? Neasteptat, dar, da, alunele fac parte din familia leguminoaselor. Alunele se dezvolta sub pamant si nu cresc in copaci sau in tufisuri, precum alunele de padure, ghindele sau castanele. Alunele sunt semintele plantei, care se dezvolta in pastai, in pamant si fac parte din Familia Fabaceae sau Familia Leguminosae, precum soya, nautul, mazarea, trifoiul, lemnul dulce sau lintea.

Alunele sunt sanatoase

Alunele reprezinta o sursa incredibila de proteine. In plus, mai contin nutrienti benefici pentru sanatate, minerale, antioxidanti si vitamine. Aminoacizii continuti in proteine sunt necesari pentru o crestere si dezvoltare armonioasa.

Cine a inventat untul de arahide?

Cand a aparut pentru prima data aceasta pasta incredibila pe care o intindem pe paine si o savuram impreuna cu gem sau crema de ciocolata? Cercetatorii sunt de parere ca aztecii din antichitate sunt cei care au inceput sa zdrobeasca alunele cu sute de ani in urma. Totusi, o versiune ceva mai moderna si mai apropiata de ceea ce consumam in prezent a aparut in preajma anului 1890.

Cate alune incap in untul de arahide?

Daca nu stiai, pentru a concepe un borcan de unt de arahide de 340 de grame este nevoie de aproximativ 540 de alune. Daca esti priceput la matematica, iti dai seama de aici ca fiecare 28 de grame de unt de arahide contine 45 de alune.

Alunele te pot imbogati

In Statele Unite ale Americii, industria exportatoare de alune este a 18-a pe lista celor mai mari dintre acestea. Exportul anual insumeaza aproximativ 200.000-250.000 de tone de alune.

Presedintii americani si alunele

Doi dintre presedintii americani erau mari iubitori de alune. Presedintele Thomas Jefferson si presedintele Jimmy Carter erau amandoi cultivatori de alune. Jefferson a fost primul presedinte din SUA care a crescut recolte de alune. Carter a inceput sa vanda alune pe strada de cand avea doar 5 ani.

Care unt este unt de arahide?

Desi exista multe branduri de unt de arahide pe piata, afla ca doar retetele care au in compozitie 90% alune, pot purta numele de unt de arahide. Restul ingredientelor constau in ulei, zahar sau sare.

Suntem convinsi ca acum iti plac si mai multe alunele noastre. Daca ti-am facut pofta, ce ai spune sa cumperi macar o punga de arahide Banzai si sa iti satisfaci pofta?

25 iunie 2021