Mmm, fistic, aceasta gustare naturala, prajita si usor sarata, care iti incanta simturile ori de cate ori ai pofta de ceva sanatos. Desi consumat ca atare este extrem de bun, afla ca poti integra cu succes fisticul intr-o sumedenie de retete si vorbim aici atat despre feluri de mancare, cat si despre deserturi. Poti face aproape orice cu aceste boabe verzi gustoase, deci haide sa aflam impreuna cateva retete rapide cu fisticul Banzai!
Nu iti poti da seama cat de uimitor este acest sos, pana nu il incerci. Merge de minune cu carne la gratar sau impreuna cu peste la cuptor. Ai nevoie de fistic, usturoi, coaja de lamaie, ulei de masline, sare, piper si iaurt grecesc. Marunteste fisticul cu un cutit, apoi pune toate ingredientele intr-un robot de bucatarie si amesteca cateva secunde, pana cand totul se omogenizeaza. Asezoneaza dupa gust.
Incredibil de buna pentru vara, aceasta salata nu seamana cu nimic din ce ai mai gustat pana acum. Ai nevoie de fistic, un grapefruit rosu, usturoi ras, ulei de masline, suc de lamaie, morcovi rasi, o portocala, frunze de patrunjel. Toate acestea se amesteca si se asezoneaza dupa gust, cu condimentele preferate. Te-am anuntat ca va fi foarte buna!
Denumirea este una exotica, dar prepararea este una extrem de usoara. Ai nevoie de un ananas taiat felii, zahar brun, suc de portocale, miere, frisca naturala, fistic si menta proaspata. Amesteca zaharul cu sucul de portocale si mierea, apoi trece ananasul prin acest amestec. Dupa 10 minute de marinat, pune ananasul pe o tava in cuptorul preincalzit, pentru 15 minute. Dupa ce s-a rumenit pe ambele parti, asaza feliile pe farfurii, pune frisca deasupra si orneaza cu fistic tocat.
O salata simpla de vara contine quinoa fiarta, dovlecel la gratar, suc de lamaie, rosii proaspete, ulei de masline, ceapa verde, avocado, frunze de menta si fistic tocat. Amesteca totul intr-un bol mare si presara cate putin din condimentele tale preferate. Poti adauga si parmezan sau orice fel de branza rasa pe deasupra, pentru un plus de gust.
Cui nu ii plac biscuitii cu crema? Aceasta reteta te va cuceri pe vecie! Ai nevoie de doua cani de faina, o lingurita de praf de copt, o lingurita de bicarbonat de sodiu, jumatate de lingurita de sare, jumatate de pachet de unt, trei sferturi de cana de zahar, esenta de vanilie si doua oua. Amesteca totul, apoi formeaza biscuitii pe o tava si da-i la cuptor pentru circa 15 minute. Pentru crema ai nevoie de jumatate de pachet de unt, jumatate de cana de fistic facut pasta, zahar pudra, esenta de vanilie si un praf de sare. Amesteca totul, apoi foloseste crema pentru a lipi cate doi biscuiti intre ei.
Asa-i ca ti-am facut pofta de una dintre retetele cu fistic Banzai? Cumpara chiar acum o punga si pune-te pe gatit. Asteptam sa ne spui cum ti-a iesit!
19 mai 2021